Tomatplantorna är slut.

Välkommen tillbaka nästa år!

Sortlista 2020:

Rosella  – Körsbärstomat, en sällsynt djupt rosa körsbärstomat med en tydlig, fruktig smak av hallon och björnbär.

Sungold – Körsbärstomat, är en av världens sötaste sorter. Dessa tomatplantor ger saftiga tomater med smak av tropiska frukter.

Sweet aperitif – körsbärstomat, en riktigt söt tomat med ett brixvärde på 10,5. Men sötman tar inte över utan släpper igenom en behaglig syrlighet med smak av vin och tropiska frukter

Black sweet cherry – körsbärstomat, en underbar klotrund cocktailstomat med mörkt mahognyrött skal och ett saftigt, fruktigt, sött aromatiskt kött.

Bumble bee mix  – körsbärstomat, denna tomat är idealisk för odling både i växthus eller på solig och på skyddad plats ute. Den ger stor skörd av läckra, små runda frukter.  En mix av olika Artisan Bumble Bee – lila och grön, rosa och gul samt gyllengul med orange rand.

Pärontomat röd  – körsbärstomat, är en populär kulturarvsort. Plantan har ett kraftigt växtsätt och ger stor skörd av päronformade körsbärstomater med söt, mild tomatsmak.

Pärontomat choklad  körsbärstomat, är en populär kulturarvsort. Plantan har ett kraftigt växtsätt och ger stor skörd av päronformade körsbärstomater med söt, mild tomatsmak.

Pärontomat gul  – körsbärstomat, är en populär kulturarvsort. Plantan har ett kraftigt växtsätt och ger stor skörd av päronformade körsbärstomater med söt, mild tomatsmak.

Ukranian Purple  – Plommontomat, är en pålitlig och produktiv kulturarvsort från Ukraina. Producerar rikligt av lilasvarta tomater med utmärkt söt smak

Sweet casaday – plommontomat, annorlunda tomat med söt smak. Passar bra till såser och sallader. Vackra ljusröda tomater med  gulaktig randning.

San Marzano – plommontomat, är den klassiska italienska tomaten och antagligen den mest använda för tomat- och pastasåser.

Plum Lemon – plommontomat, är en ovanlig kulturarvstomat, ursprungligen från St. Petersburg. Producerar rikligt med citronformade körsbärstomater, med mild smak och bra textur.

Principe Borghese  – plommontomat, en av de bästa italienska tomaterna för torkning. Röda, ovala 4-5 cm stora frukter i klasar. Torka hela klasar hängande i solen eller inomhus.

Zebra röd  – Särskilt lämpad som salladstomat. Halvstora, röda frukter med orangea strimmor, mycket tunnskalig.  Ger en bra skörd av söta, goda tomater. För växthus och varma utelägen.

Zebra grön – Särskilt lämpad som salladstomat. Halvstora, frukter med mörkgröna strimmor, mycket tunnskalig. Härlig, vindruvlik arom. För växthus och varma utelägen.

Bloody Butcher  – Det är en mycket tidig tomat. Den går att odla både i växthus och utomhus i skyddade lägen. God i sallader och som pålägg.

Golden Queen  – Introducerades av Livingstone 1882 i USA och har sedan dess hyllats som en av de bästa gula varianterna i en stor del av världen. Den tillhör fortfarande en av de mest rikgivande och tåliga salladstomaterna.

Indigo Rose – Världens mörkaste tomat! Salladstomat med mycket speciella frukter på 30-40 gram. Den säregna, plommonlika smaken framträder bäst när de glänsande purpursvarta frukterna övergår i en djupt röd nyans.

Tigerella  – Dekorativ sort med välsmakande, randiga frukter i gult och rött. Tidig och rikgivande.

Garden Peach  – är en extremt produktiv tomat. De normalstora frukterna är cremevita, med ett persikoliknande skal. Smakrik och mild med bra sötma. Får ofta topplacering vid tomatprovningar.

Pineapple – bifftomat, är en fantastiskt vacker kulturarvsort. Kraftig planta som ger riklig avkastning av bifftomater med fyllig och söt smak.

Brandywine röd – bifftomat, från 1885,en av de mest smakrika, äldre sorterna. Stora, plattrunda frukter på 200-400 gram, helt genomfärgade med fyllig underbar smak.

Brandywine svart  – bifftomat, från 1885,en av de mest smakrika, äldre sorterna. Stora, plattrunda frukter på 200-400 gram, helt genomfärgade med fyllig underbar smak.

Brandywine gul  – bifftomat, från 1885,en av de mest smakrika, äldre sorterna. Stora, plattrunda frukter på 200-400 gram, helt genomfärgade med fyllig underbar smak.

Gigantomo – bifftomat, detta är världens största tomat. De kan nå vikter på upp till 1,3 Kg. Sorten kräver växthus för att nå fin storlek. Plantan blir också rejält stor, så ge den plats. Sorten måste tjuvas, det är också bra att plocka bort en del grenar när den växer.

Charlie Chaplin – ger god avkastning av vackert ribbade tomater. En saftig och smakfull bifftomat. Fullt utvecklade är frukten nästan ihålig och påminner om en paprika, perfekt att fylla och ugnsbaka.

Banana legs  busktomat, är en extremt rikgivande kulturarvssort från USA. De gula frukterna, som är ca. 10 cm långa, har ett fast fruktkött och få frön. Även lämplig för såser.

Tiny Tim  – kruktomat, lättodlad körsbärstomat för odling i kruka på balkong, fönsterkarm, växthus eller utomhus i mycket skyddat läge. Riklig skörd av små tomater med söt smak.

Garden Pearl – ampeltomat, är en buskigt växande körsbärstomat som gör sig bäst i hängamplar, fönsterlådor eller högt belägna krukor. De små välsmakande tomaterna hänger som ett pärlband utanför krukans kant.

Så här beställer du tomater:

  1. Välj i listan ovan vilka tomater du vill ha.
  2. Fyll i kontaktformuläret.
  3. Skicka iväg din beställning.
  4. Jag återkommer med bekräftelse på din beställning så fort jag kan!
  5. Vi bestämmer en tid då du hämtar dina plantor hos Blomstertäppan.
  6. Betalning sker vid hämtning med kort, swish eller kontant.

Frågor?  Ring, sms:a eller maila, 0727120911, ida@blomstertappan.se

Beställning av plantor

3 + 12 =